Üdvözöljük!

Házi segítségnyújtás

Házi segítségnyújtás

Amennyiben Önnek vagy családjában, ismerősei között bármely személynek már nehézséget okoznak a napi tevékenységek vagy egészségi állapota miatt gondozásra van szüksége, keressen bennünket és mi segítünk.

A házi segítségnyújtás egy olyan ellátási, gondozási forma, amely az igénybe vevő önálló életvitelének fenntartását – szükségleteinek megfelelően – lakásán, lakókörnyezetében biztosítja.

Miben tudunk segíteni:

  • az ellátás során biztosítjuk az orvos által előírt gondozási, alapápolási feladatokat (személyi higiéné, mozgásukban korlátozott egyének mobilizálása, vérnyomás, vércukor ellenőrzése, vizelet-széklet visszatartási problémákkal küzdő személyek gondozása, bőrápolása),
  • segítséget nyújtunk a közvetlen környezet rendbetételében,
  • segítséget biztosítunk a bevásárláshoz,
  • kapcsolatot tartunk a háziorvossal, a gyógyszereket felíratjuk és kiváltjuk,
  • segítjük a hivatalos ügyek intézését (csekkek befizetése, szociális ellátásokhoz való hozzájutás elősegítése),
  • segítünk a környezettel, hozzátartozókkal való kapcsolattartásban,
  • életvezetési-életmódbeli tanácsokat nyújtunk,
  • de amennyiben csak magányos és beszélgetni szeretne valakivel, abban is tudunk segíteni.

Az ellátás igénybevételének módja

A szolgáltatás igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő vagy törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelem előterjesztésekor mellékelni szükséges a háziorvos igazolását az egészségi állapotról, pszichiáter vagy neurológus szakorvos szakvéleményét (ambuláns kezelőlap, zárójelentés) a pszichiátriai betegség, szenvedélybetegség fennállásáról, fogyatékosság fennállását igazoló szakvéleményt. Az ellátás térítésköteles így mellékelni szükséges a kérelemhez a rendszeres jövedelemről szóló igazolást. Az ellátás igénybevétele esetén az Ön személyi térítési díja nem haladhatja meg jövedelme 25%-át.

Szolgáltatásunk hétfőtől péntekig Jászberény város közigazgatási területén élők vehetik igénybe.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kérelem nyomtatványt a Dokumentumok menüpontban található Letölthető nyomtatványok-ban le tudja tölteni, vagy Intézményünkben át tudjuk adni az Ön részére.