Üdvözöljük!

Idősek otthona

Ellátásunk célja, hogy méltósággal teli időskort biztosítsunk a hozzánk beköltöző idősek számára. Az otthon dolgozói mindent megtesznek azért, hogy tudásuk legjavának nyújtásával megkönnyítsék és széppé tegyék az itt lakók mindennapjait. Küldetésünk, hogy támogassuk és segítsük az idős, rászorult embereket akkor, mikor egyre több segítségre van szükségük.

Az idősek otthonában folyó gondozási tevékenységgel a szolgáltatást igénybevevők részére olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást nyújtunk, amely a lakók szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent. Barátságos, akadálymentes környezetben, korszerű eszközökkel egyénre szabott gondozást, ápolást nyújtunk rendszeres belgyógyász és pszichiáter szakorvos ellenőrzése mellett. Intézményünk szakápolási engedéllyel rendelkezik, így az alapápolási feladatok mellett szükség esetén, orvosi utasításra szakápolási feladatokat is ellátunk.

Nagy hangsúlyt helyezünk a mentálhigiénés gondozásra, a szabadidő hasznos eltöltésére. Demens betegeink gondozása során célunk a meglévő képességek, készségek megtartása, fejlesztése.

Az intézmény saját mosodával és főzőkonyhával rendelkezik. A normál étkezés mellett orvosi utasításra diétás étkezést biztosítunk. Igény szerint fodrász és pedikűr szolgáltatás vehető igénybe térítés ellenében.

Az ellátás igénybevételének módja:

A szolgáltatás igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő vagy törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelem előterjesztésekor mellékelni szükséges a háziorvos igazolását az egészségi állapotról. Demens betegek esetében a kérelemhez mellékeni szükséges a Demencia centrum, vagy pszichiáter/neurológus szakvéleményét a demencia kórképről.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges nyomtatványok a Dokumentumok menüpontban található Letölthető nyomtatványok-ban le tudja tölteni, vagy Intézményünkben át tudjuk adni az Ön részére.